مؤسسه لگاتوم یک سازمان مشاور، حمایت کننده و سیاست گذار مستقل است که با گروهی از شرکت های تحت نظارت خود در لندن فعالیت می کند.
مطالعات این مؤسسه پیرامون برخی مؤلفه های رفاه در گستره بین الملل و نیز مقوله ی آزادی انسانی است.
این مؤسسه همه ساله برخی مؤلفه های رفاهی ۱۴۲ کشور جهان را بررسی و رتبه بندی می نماید. در بخش قبل وضعیت و رتیه یندی کارآفرینی کشورها را بررسی نمودیم و در این بخش وضعیت اقتصادی آنها را مطالعه می کنیم.
در این گزارش آمده است: بنیاد های یک اقتصاد سالم و پایدار درآمد سرانه را افزایش می دهد و موجب گسترش رفاه عمومی میگردد.
برای بررسی شاخص های فرعی حوزه اقتصاد در بین کشورها از چهار حوزه کلیدی استفاده شده است: ۱- سیاست های کلان اقتصادی، ۲- میزان رضایتمندی و چشمداشت های اقتصادی، ۳- زیربناهای رشد اقتصادی و ۴- میزان بهره وری بخش مالی.
جهت شناخت دقیقتر حوزه اقتصاد کشورها ۱۵شاخصهی اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است.
در جدول زیر مولفه های اقتصادی در حوزه درآمدی و پولی ارائه میشود:
در ادامه مؤلفه های اقتصادی در حوزه رفاه و زندگی مطلوب را خواهیم دید:
اما ده کشور نخستی که به تعبیر مؤسسه لگاتوم از مناسبترین اوضاع اقتصادی برخوردارند عبارتند از سوئیس، سنگاپور، نروژ، سوئد، کانادا، چین ، ژاپن، آلمان، کره جنوبی، امارات و ده کشور انتهای رده هائیتی، سوریه، سودان، مالاوی، یمن، افغانستان، بروندی، گینه، سیرالئون، لیبریا.
در این گزارش آمده: چین با وجود آنکه در حوزه آزادی شخصی در رده ۱۱۷ قرار دارد اما از جنبه اقتصادی به رده ۶ رسیده است. آمریکا نیز به نسبت سال ۲۰۱۳ هفت پله صعود نموده و به رتبه ۱۷ رسیده است.
کشور روسیه که از متحدان استراتژیک ایران محسوب میشود در رتبهی ۶۸ جای گرفته است. بعلاوه ونزوئلا رتبه ۱۰۴، هند ۱۰۲ را داراست.
اما وضعیت برخی از همسایگان کشورمان: عراق ۱۰۹ افغانستان ۱۳۸، پاکستان ۱۰۷، ارمنستان ۱۲۹، آذربایجان ۷۹٫
ترکیه که از رقبای منطقهای ایران محسوب می شود در رتبهی ۸۶ قرار دارد. همچنین، ینج کشور نخست مسلمان در حوزهی اقتصاد عبارتند از امارات ۱۰، کویت ۱۶، مالزی ۲۰، عربستان ۲۴، اندونزی۴۲٫
کشور ایران در این رده بندی، ۱۰۷ ام است.
این گزارش در سایت اقتصاد ایرانی منتشر گردید.